Ademtherapie

U ademt de hele dag door, en dat doet u grotendeels onbewust. Gelukkig maar, want wanneer u iedere ademteug bewust zou moeten sturen, dan had u geen tijd meer over voor andere zaken. Uw ademhaling is, net als uw hartslag en andere vitale processen een door uw eigen lichaam geregeld systeem. Ademhalen is een van de belangrijkste processen in ons leven: het begint ermee en het eindigt ermee.

Adembeweging wordt sterk beïnvloed door ons leven. Hierdoor ademen veel mensen op een verkeerde manier; te hoge of snelle ademhaling, niet diep door kunnen ademen, het vastzetten van de adem. Vaak is spanning thuis, in de familie, vrienden op het werk een oorzaak. Door spierspanning en oppervlakkig ademen houden we vaak gevoelens die te lastig of pijnlijk zijn buiten ons. Een verstoorde ademhaling uit zich in oa. hyperventilatie, hoog in de borst ademen,niet diep door kunnen ademen,  kortademigheid, e.d.

Vaak is spanning thuis, in de familie, met vrienden op het werk een oorzaak. De energiebalans is verstoord. Door de adembeweging weer zijn natuurlijke verloop te geven, komt er ontspanning in de adembeweging en komt er ontspanning in lichaam en geest

Als je je natuurlijke ademritme meer toelaat word je authentieker waardoor je flexibeler in het leven staat en ook bij tegenslagen sneller herstelt.

Aandachtig waarnemen

Dit is de adem die ontstaat uit het niet-doen, u laat de adem komen en u laat hem weer gaan.; het laten zijn wat er is in u zelf, precies op dat moment. Adem met z’n eigen kwaliteit, ritme, temperatuur, ruimte. Waar komt de adem in uw lichaam, waar is het dicht of hard? Wat kunt u waarnemen, waar kunt u dat voelen? Wachtend tot de volgende inademing zichzelf weer aandient. U ontvangt hem, zonder wilskracht, maar met aandacht Bij deze ademmogelijkheid gaat u uzelf zodanig uit de weg dat u waarnemer wordt van uw eigen onbewuste adembeweging.

Ontdekkingen

Het volgen van je adembeweging, je overgeven aan wat het moment je brengt zonder daar iets van te vinden, brengt een heelheid in lichaam, geest en ziel. Het geeft ruimte aan jezelf en brengt verbinding: met jezelf, met anderen en met de wereld om je heen of een moment van rust en reflectie of gewoon een heerlijke nacht slapen

Chantal van der Meijden begeleid zowel de professionele adem die nodig is bij zang en bespelen van een instrument, als de ervaarbare adem.

“Weet wat u beweegt”