Chantal van der Meijden

Chantal van der Meijden is oefentherapeut Mensendieck, Psychosomatisch Oefentherapeut, haptonoom en Bedrijfsoefentherapeut.

chantal

Ik heb korte ervaring opgedaan in een academisch ziekenhuis op de afdeling neurologie, op een instellingen van meervoudig gehandicapten en in eigen praktijk. Nadat ik in 1989 ben afgestudeerd, ben ik via een waarneming in Bergen op Zoom gaan werken. Daar heb ik in 1992 mijn solopraktijk gestart. Mijn interesse gaat uit naar de totale mens achter de klacht.
Klachten hebben veel invloed op iemands leven, maar iemands leven heeft ook veel invloed op het lichaam. Vanuit die ervaring in de praktijk dat een lichamelijke klacht vaak beïnvloed wordt door omgevingsfactoren van de persoon, werd ik nieuwsgierig naar deze patronen en ontstond mijn wens om ook op psychosomatisch gebied mensen verder te helpen. Ik heb in de periode 1998- 2004 de opleiding haptotherapie ( zie specialisaties) in Doorn gevolgd en in 2009/2010 de post HBO opleiding Psychosomatisch oefentherapeut afgerond.

“Patiënten geven aan dat het beleven via het lichaam en herkennen van de lichaamstaal zoveel extra’s inzicht biedt ten op zicht van “alleen maar praten”.

Daarnaast heb ik me verdiept in de werkgerelateerde klachten via de opleiding : Bedrijfsergonomie & Arbeidshygiëne in 1992 op de UVA( Antwerpen) en de specialisatie bedrijfsoefentherapie in 2005.

“Elke keer na een training zie ik weer hoe zinvol het is, om de werkplek van mensen te zien. Samen met de mensen te kijken hoe ze de werkplek het best indelen en wat ze zelf kunnen doen om klachten te voorkomen. Doordat patiënten/ cursisten erbij betrokken worden voelen ze zich ook gemotiveerd om verder te kijken wat ze zelf nog meer kunnen doen.”

Afgelopen jaren heb ik gezocht naar een manier van samenwerken , waarbij de patiënt centraal blijft staan. Die heb ik gevonden in de manier waarop MC de Grebbe is opgericht. Hiermee heeft de praktijk nu 2 vestigingen.