Esther Elzakkers – Jongeneelen

Oefentherapeut Mensendieck, Gecertificeerd Bekkentherapeut en ik werk op haptonomische basis.

esther

In 1995 ben ik afgestudeerd aan de opleiding voor Oefentherapie Mensendieck te Amsterdam. Ik ben direct gestart in Steenbergen en heb daar 16 jaar samen gewerkt met een collega. In de zomer van 2011 heb ik mijn praktijk verplaatst van Steenbergen naar een groepspraktijk in Halsteren. Vanuit deze locatie werk ik samen met verschillende disciplines zoals verloskunde, kraamzorg, logopedie en kindercoaching.

In 1997 ben ik tevens een tweede praktijk gestart in het paramedisch centrum aan de Zuidsingel te Bergen op Zoom. Daar werk ik met veel plezier samen met (kinder)fysiotherapeuten, een manueel therapeut, een ostheopaat en een diëtiste.

Al snel begreep ik dat mijn interesse en passie uitgaat naar het begeleiden van mensen met psychosomatische klachten. Ik vind de mens achter zijn/haar klacht heel interessant. Hoe gaat iemand om met zijn klacht en hoe uit zich dat in zijn houding en (bewegings)-gedrag. Ik heb veel bijscholing gedaan in ontspanningstechnieken, lichaamsbewustwording, gesprekstechnieken en coachingsvaardigheden.

In 2009 heb ik de tweejarige opleiding Haptonomie afgerond in Doorn. Door mensen contact te leren maken met hun lichaam, voelen ze waar de spanning zich bevindt. Om vervolgens te ervaren dat juist door het voelen van de spanning/emotie, het loslaten veel gemakkelijker gaat. (zie specialisaties)

In de periode van 2012- 2013 heb ik me verdiept in klachten rondom bekken en lage rug. Dit vanwege het feit dat ik in mijn praktijk veel zwangere vrouwen met bekkenklachten begeleid. De opleiding tot Gecertificeerd Bekkentherapeut heb ik begin 2013 afgerond (bij Michel van der Aa te Tilburg). Dit is een post HBO-opleiding en gericht op het onderzoeken, analyseren en behandelen van klachten in lage rug – en het bekkengebied. Het bekken is het centrale punt in het lichaam van waaruit we bewegen en voelen. Bij een dysbalans rondom het bekken, een verkeerde houding of manier van bewegen, kunnen klachten ontstaan in o.a. lage rug/SI en bekkenbodem (zie specialisaties). Ik sta geregistreerd in het kwaliteitsregister voor bekkentherapeuten. Zie ook www.bekkentherapeuten.nl. Jaarlijks is er een verplichte nascholing.